+38 (096)3086964, (063)3446439 navkolosvitu@gmail.com

Визы, паспорта, таможня


Що робити? Оформлення шенгенської візи в Україні схоже на біг з перешкодами.

Перешкоди ці виростають горами документів і черг, і не завжди закінчуються позитивним результатом для наших громадян. За статистикою, 4% подають документи в польське консульство, 19-20% - у чеське консульство, і 25-30% - в німецьке консульство, отримують відмову в шенгенській візі. Щоб не стати частиною цієї гнітючою статистики, потрібно мінімізувати фактори ризику. Подумайте, за якою з причин вам можуть відмовити і постарайтеся цю причину усунути.

До формальних причин відмови в шенгенській візі відносяться:

- шахрайство при заповненні анкети, вказівку неправильних даних;
- судимість у минулому;
- відсутність підстав для подорожі;
- підстава вважати, що заявник планує нелегально працювати в зоні Шенгену;
- брак джерела доходу (довідки з роботи, банківського рахунку і т.д.);
- немає бронювання готелю, квитка на літак;
- скандальну поведінку в Консульствах або на кордоні країн Шенгенської зони;
- погані дипломатичні відносини приймаючої країни з країною, громадянином якої є заявник;
- порушення візового або міграційного режимів у минулих поїздках;
- підхід до кінця терміну дії закордонного паспорта (за законом він повинен бути дійсний ще мінімум 3 місяці з моменту закінчення планованої поїздки);
- відсутність мотивації для повернення на батьківщину (сім'я, робота і т.д.);
- не використання попередніх шенгенських віз, скасування подорожей без вагомих підстав;
- відмова у видачі шенгену у минулому - в тому випадку, якщо причина цього відмови ще існує.

Крім формальних причин існують і неформальні причини відмови в шенгенській візі. Ці причини продиктовані практикою кожного конкретного консульства і особливостями міжнародних відносин. Щоб уникнути відмови в шенгенській візі, чітко формулюйте причину вашої поїздки, відповідально поставитися до заповнення анкети, подбайте про наявність джерела доходу і переконайтеся в тривалості терміну дії свого закордонного паспорта.

Багато вважають, що, маючи запрошення для візи, вони збільшують свої шанси отримати шенгенську візу. Але це не зовсім так. Часто відмова трапляється якраз у випадках з гостьовою візою. Особливо, якщо ви самотня жінка. Існує думка, що російські і українські жінки відправляються за кордон для зав'язування стосунків з іноземцями. Тому або обзаведіться гарантії того, що ви повернетеся на батьківщину (уявіть доказ сімейних уз, престижної роботи, зворотний квиток і т.п.), або не оформляйте візу на запрошення (особливо, якщо ваш паспорт чистий). Оформіть туристичну візу. Вона також дозволить вам побувати в бажаної країні і зустрітися зі своїми знайомими, а її оформлення - менш важка справа.

При наявності достатньої кількості часу і енергії ви можете спробувати оформити візу самостійно. Багато вважають, що є два плюси в самостійному оформленні візи: відсутність страху обману з боку візових центрів і економія коштів. Але останній плюс знаходиться під великим питанням тому, що, крім консульського збору у розмірі 35 євро, при самостійному оформленні візи ви повинні будете сплатити запис на співбесіду, переклад документів і зробити декілька візитів в консульство. Якщо ж звернутися за допомогою в оформленні візи до нас - всього цього можна уникнути!

Джерело: news-day.com.ua
Copyright © 2001-2024 «Navkolo Svytu».
Закрыть